Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Подали з помилкою повідомлення за ф. №20-ОПП: як виправити

23 грудня 2019, 08:30
1830
0
Реклама

Фіскали роз'яснили, як самостійно виправити помилку у повідомленні за формою № 20-ОПП.

Вони вказали, що у разі зміни відомостей про об'єкт оподаткування (зміна типу, найменування, місцезнаходження або стану об'єкта оподаткування) платник податків надає до контролюючого органу повідомлення за формою № 20-ОПП з оновленою інформацією. У повідомленні поряд із реквізитом, який змінився, зазначають у дужках його попереднє значення.

Водночас у разі зміни призначення об'єкта оподаткування або його перепрофілювання інформацію щодо такого об'єкта оподаткування надають в повідомленні двома рядками, а саме:

- в одному рядку зазначають інформацію про закриття об'єкта оподаткування, призначення якого змінюють;

- у другому - оновлену інформацію про об'єкт оподаткування, який створено чи відкрито на основі закритого.

Зверніть увагу!

Якщо суб'єкт господарювання виявив помилку у повідомленні за формою № 20-ОПП, він повинен подати повідомлення з виправленою інформацією до органу ДПС.

Під час заповнення повідомлення за ф. № 20-ОПП з виправленою інформацією у другій графі відомостей про об'єкти оподаткування платнику податків слід вказати код ознаки надання інформації 3 (надання інформації щодо зміни відомостей про об'єкт оподаткування). Таке повідомлення подають разом з супровідним листом, в якому зазначено факт виправлення помилок у відомостях про об'єкт оподаткування.

За повідомленням ГУ ДПС у Львівській області.

Що таке форма № 20-ОПП, у яких випадках її подають та як заповнюють; яку передбачено відповідальність за неподання форми № 20-ОПП, дізнавайтесь за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини