Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсійний фонд оголосив про розміри підвищення пенсій у грудні

23 грудня 2019, 13:50
7859
0
Реклама

Як ми й повідомляли, Пенсійним фондом України проведено перерахунок пенсій з 1 грудня 2019 року у зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, відповідно до Закону України "Про Державний бюджет на 2019 рік". Про це пише сайт ПФУ.

Розмір мінімальної пенсії за віком підвищено з 1564 грн до 1638 грн. Крім того, перераховано 227,7 тисяч пенсій військовим пенсіонерам.

Загальна чисельність пенсіонерів, яким проведено перерахунок, - 9,4 млн. Із них для 5,8 млн підвищили пенсію. Переважна більшість, 5 млн 610,6 тис. пенсіонерів, отримають підвищення до 100 грн. Понад 700 грн підвищення отримають 18 тисяч осіб. Середня сума підвищення - 41,25 грн.

Зауважимо, що нещодавно Верховний Суд назвав, які пенсії не можна обмежувати у розмірі, а також пояснив, чи вправі орган ПФУ не давати пенсію через заяву довільної форми.

А ось депутати пропонують виплатити мешканцям окупованих територій усі борги з пенсій.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини