Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Свято не в радість – які новорічні подарунки оподатковують

24 грудня 2019, 13:15
683
0
Реклама

Луганські податківці нагадали роботодавцям про правила оподаткування дитячих новорічних подарунків.

Вони вказали, що не включають до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу вартість дарунків, яка не перевищує 25 % однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (ст. 165 ПКУ).

Отже, в 2019 році вартість подарунка дітям працівників у розмірі 1 043,25 грн не оподатковується ПДФО та військовим збором. Якщо подарунок коштує більше, то суму перевищення слід оподаткувати ПДФО та військовим збором.

Зважайте: якщо дитячі подарунки планується дарувати у 2020 році (тобто, нарахування такого доходу відбудеться у 2020 році), то вартість неоподатковуваних подарунків обчислюватиметься, виходячи з нового розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 01.01.2020 р.

За повідомленням ГУ ДПС у Луганській області.

Читайте на цю тему у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН матеріал "Святковий облік, або Як бухгалтеру правильно відобразити витрати на новорічний корпоратив".

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини