Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хороша спроба, але безперспективна – депутати намагаються скасувати РРО-революцію

26 грудня 2019, 10:22
1956
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроекти № 2644 - про внесення змін до Закону про РРО та інших законів, № 2645 - про внесення змін до ПКУ. Обидва вони обіцяють скасувати норми, які принесли в сферу застосування РРО Закони № 128 і № 129.

Як стверджують автори законопроектів, що не належать до правлячої більшості, "зазначені Закони мають виключно негативне сприйняття з боку представників легального малого бізнесу, оскільки їх практична реалізація призведе до нівелювання переваг спрощеної системи оподаткування, зокрема, збільшення та здорожчання процедур адміністрування малого та мікропідприємництва".

Майбутнє вітчизняного бізнесу бачиться авторам законопроектів у доволі чорних тонах: "Практичне застосування Законів може призвести до бізнес-еміграції підприємців... спровокувати делегалізацію ведення господарської діяльності, у зв'язку із зростанням витрат суб'єктів господарювання на адміністрування процесів застосування реєстраторів розрахункових операцій та витрат на оплату праці бухгалтерів... збільшення фактичних перевірок контролюючих органів...".

Відповідно законопроекти № 2644 та № 2645 пропонують скасувати зміни, внесені Законами № 128 і № 129, щодо розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Нагадаємо, що ми детально розглянули різні аспекти РРО-революції у наступних публікаціях:

- "Тріада нових обов'язків у власників РРО - з 19 квітня 2020 р.";

- "Безкоштовні програмні РРО: які норми запрацюють із 19 квітня 2020 року";

- "Для яких підприємців РРО стане обов'язковим із 1 жовтня 2020 року";

- "Якими будуть штрафи після РРО-революції";

- "Протестувати програмні РРО підприємці зможуть з 1 січня 2020 року".

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини