Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці хочуть змінити критерії ризику для призначення планових перевірок

3 січня 2020, 08:30
3372
0
Реклама

ДПС анонсувала зміни до Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків

На офіційному порталі ДПСУ оприлюднено проект наказу Мінфіну "Про внесення змін до Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків". Завдяки запропонованим змінам, зокрема, планується:

-вдосконалити підхід до процесу відбору платників податків для включення до плану-графіка проведення документальних планових перевірок;

-оновити критерії ризиковості від провадження господарської діяльності платників податків з урахуванням галузевої специфіки, регіональної специфіки, результатів попередніх аудитів, судової практики та даних, які можуть бути отримані від державних органів ("відкритих джерел").

Окрім того:

-з Порядку мають бути виключені посилання на положення МКУ, що передбачають, що план-графік документальних планових перевірок щодо дотримання вимог законодавства України з питань державної митної справи складається з квартальних планів-графіків відповідно до вимог ст. 346 МКУ;

-з переліку критеріїв ризику виключать критерії ризику платників податків - учасників ЗЕД, які перевіряються з питань дотримання вимог законодавства з питань державної митної справи, та з розділу І плану-графіка виключать підрозділ C "Платники податків та їх контрагенти, які мають ризики несплати податків та плануються до перевірок щодо дотримання вимог законодавства України з питань державної митної справи".

Читайте також:

- ДПС установила план-графік перевірок на 2020 рік;

- під ялиночку влада припіднесла українцям зміни до ПКУ та оновлений фінмоніторинг;

- паливна міні-революція у ПКУ: топ-15 новацій Закону № 391.

Платникам податків цікавим може бути матеріал "Не згодні з актом перевірки: чи можна його не підписувати?" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини