Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вказав, в яких банках пенсіонери та бюджетники можуть отримувати виплати

3 січня 2020, 14:10
3044
0
Реклама

27.12.2019 р. уряд прийняв постанову, яка дозволяє обирати банк для виплати пенсій, грошової допомоги та зарплати працівникам бюджетних установ.

Рішення уряду сприятиме конкуренції між банками та надає право одержувачам пенсій, грошової допомоги та заробітної плати в бюджетних установах на власний розсуд обирати уповноважений банк.

Постанова виключає механізм проведення конкурсу серед банків і надає право виплачувати пенсії, грошову допомогу та зарплату бюджетникам на підставі лише інформації НБУ.

Отже, для отримання вищезазначених виплат пенсіонери, працівники та інші категорії населення можуть обрати банк, який відповідає наступним вимогам :

- щодо банку протягом останніх 6 місяців не застосовувалися обмеження, зупинення чи припинення здійснення окремих видів операцій;

- щодо банку, його власників або пов'язаних осіб не було застосовано Україною, іноземними державами - членами Організації економічного співробітництва та розвитку чи ЄС - санкцій протягом останніх 12 місяців.

За інформацією Урядового порталу.

Як із 01.01.2020 р. зміняться розміри оплати праці в бюджетній сфері, оплата праці яких відбувається за ЄТС, - читайте в статті сервісу "Інтерактивна бухгалтерія". Скористайтеся тестовим 3-денним доступом.

Постанова уряду - втілення ініціативи про звільнення усіх працівників від "рабства" зарплатних проектів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини