Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть місцеві ради змінювати площу житла, що не оподатковується

3 січня 2020, 14:45
446
0
Реклама

Сільські, селищні, міські ради та ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, не мають права збільшувати граничну межу житлової нерухомості, на яку зменшується база оподаткування, встановлена пп. 266.4.1 ПКУ.

На цьому наголосили фахівці ДПСУ, завваживши: елементи податку, визначені в п. 7.1 ПКУ, підстави для надання податкових пільг та порядок їх застосування визначаються виключно ПКУ.

Нагадаємо, що пп. 266.4.1 ПКУ встановлено пільги зі сплати податку на нерухоме майно у вигляді зменшення бази оподаткування об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізособи - платника податку:

- для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;

- для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;

- для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 180 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

Джерело: роз'яснення з категорія 106.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Увазі платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, пропонуємо матеріал "Декларація з податку на нерухомість: вивчаємо нововведення" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини