Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін встановив процедуру автоматичної фіксації порушень у сфері безпеки автотранспорту

3 січня 2020, 15:20
760
0
Реклама

27 грудня 2019 року Кабмін прийняв постанову щодо фіксації порушень законодавства про автомобільний транспорт. Про це повідомляє сайт Міністерства інфраструктури України.

Даний порядок визначає процедуру формування та передачі даних від системи автоматичної фіксації габаритно-вагових параметрів транспортних засобів у русі (Weight-in-Motion, або WІM) до відповідних баз даних. Встановлюються вимоги до такої системи, а також перелік даних, які система WIM повинна реєструвати.

Нагадаємо, що минулого року було прийнято Закон № 54 щодо здійснення габаритно-вагового контролю. Він передбачає, що за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 5% до 10% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу накладається адміністративно-господарський штраф у розмірі 8500 грн. За перевищення норм від 10% до 20% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу - штраф у розмірі 17 тис. грн, а за перевищення понад 20% - штраф становитиме 34 тис. грн.

Адмінвідповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті нестиме відповідальна особа - фізична особа або керівник юрособи, за якою зареєстровано транспортний засіб.

Своєю чергою, невиконання водіями, що здійснюють автомобільні перевезення пасажирів та/або вантажів, вимог уповноважених посадових осіб Укртрансбезпеки про зупинку транспортного засобу, потягне за собою накладення штрафу в розмірі 3400 грн або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страницу в Facebook, чтобы всегда быть в курсе бухгалтерских событий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини