Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як по-новому цьогоріч каратимуть платників податків за відсутність обліку товарів

8 січня 2020, 10:55
732
0
Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що 19.04.2020 року наберуть чинності основні норми якими, зокрема у новій редакції викладено ст. 20 Закону про РРО.

Отже, із зазначеної дати платників по-новому каратимуть за продаж товарів, які не обліковані у встановленому порядку, та/або відсутність під час перевірки документів, які підтверджують облік товарів, що перебувають у місці продажу. У такому разі застосовуватимуть фінсанкцію у розмірі подвійної вартості таких товарів за цінами реалізації, але не менше 170 грн.

Передбачена санкція не буде застосовуватися до ФОП-єдинників незареєстрованих платниками ПДВ (крім тих, які здійснюють діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медпризначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння).

За повідомленням ДПС у Дніпропетровській області

Про повний спектр змін, які внесено законами № 128-IX та № 129-IX, читайте в статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини