Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Цього року у вступників буде лише чотири або десять днів на подачу документів до вузу

9 січня 2020, 09:00
8662
0
Реклама

Наказом Міністерства освіти і науки від 11.10.2019 р. № 1285 затвердили Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2020 році. Згідно з ними для вступу на перший курс для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною формою здобуття освіти передбачено наступны етапи:

- реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочинається 01 липня;

- медичні огляди та інші доконкурсні процедури, якщо це викликано установленими законодавством особливими умовами конкурсного відбору за відповідними конкурсними пропозиціями, проводяться до 09 липня;

- прийом заяв та документів розпочинається 13 липня (крім вищих військових навчальних закладів чи військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти) та закінчується о 18:00 16 липня - для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів; о 18:00 22 липня - для осіб, які вступають за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, іспитів, творчих конкурсів, складених з 01 по 12 липня.

Зверніть увагу, що прийом вступників за державним або регіональним замовленням для здобуття ступеня молодшого бакалавра за всіма формами здобуття освіти, а також для здобуття ступенів бакалавра, магістра за заочною формою здобуття освіти за спеціальностями 081 "Право" та 293 "Міжнародне право" в 2020 році не проводиться.

Формування рейтингових списків вступників, які вступають на основі результатів зовнішнього незалежного оцінювання, творчих конкурсів та вступних іспитів, надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих з повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вищу освіту за кошти державного або місцевого бюджету (за державним або регіональним замовленням) здійснюються не пізніше 12:00 27 липня.

Нагадаємо, що роботодавці не можуть відмовляти у відпустці батькам абітурієнтів.

Водночас планується запуск в Україні цифрового водійського посвідчення та цифрового студентського квитка. Цим займеться Міністерство цифрової трансформації у співробітництві з МВС та МОН. А ЄСВ та ПДФО хочуть скасувати для молодших 27 років.

Також Держпраці пояснила правила працевлаштування студентів. Своєю чергою, податківці розповіли, як правильно оформити реалізацію права студентів на трудову діяльність у позанавчальний час.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини