Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд дозволив постачальникам змінювати ціну на тепло і гарячу воду – через коливання цін на газ

9 січня 2020, 14:50
1091
0
Реклама

Про це йдеться у постанові КМУ від 24 грудня 2019 р. № 1082. Зокрема, вона передбачає уточнення вимог Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення. У цьому акті передбачили особливості нарахування (визначення) плати за послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв'язку із зміною ціни природного газу для виконавця цих послуг.

Окрім того, у Правилах користування тепловою енергією закріпили особливості нарахування (визначення) плати за теплову енергію для споживачів у зв'язку із зміною ціни природного газу для теплопостачальної організації.

Кабмін установив, що у разі прийняття теплопостачальною організацією (виконавцем послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води) рішення щодо зміни розміру нарахувань протягом опалювального періоду 2019/2020 року:

- відповідні зміни (починаючи із нарахувань за грудень 2019 р.) відображаються щомісяця у платіжних документах споживачів, надісланих у місяці, що настає за розрахунковим періодом;

- про прийняте рішення інформують споживачів шляхом розміщення інформаційного повідомлення (з наведенням відповідних обґрунтувань) на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на власному веб-сайті.

Як відомо, зараз ніщо не заважає місцевій владі встановлювати космічні ціни на опалення. Також запрацювали правила відключення споживачів від гарячої води та опалення.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини