Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відмову роботодавця надати необхідні документи Держпраці розцінить як перешкоду перевірці

11 січня 2020, 08:30
2234
1
Реклама

Із 31.12.2019 р. інспектори праці керуються оновленим Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю. Зміни привнесла постанова КМУ від 04.12.2019 р. № 1132.

Зокрема, в оновленому Порядку відсутня норма, за якою під час виконання припису в установлений у ньому строк заходи до притягнення об'єкта відвідування до відповідальності не вживають.

Про решту суттєвих новацій оновленого порядку перевірок розповіли в Управлінні Держпраці у Миколаївській області.

Зокрема, перед підписанням акта інспектори мають поінформувати того, кого перевіряють про його права та обов'язки. Кількість прав об'єкта відвідування збільшивсь.

Також, за результатами інспекційного відвідування, як й раніше, складають акт інспекційного відвідування, а в разі виявлення порушень вимог законодавства про працю - припис щодо їх усунення. Водночас новелою стало попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю.

А ненадання на письмову вимогу інспектора праці інформації, необхідної для інспекційного відвідування, кваліфікують як перешкоду.

У 2020 році Держпраці перевірить майже 17 тис. підприємств.

Новації процедури здійснення інспекційного відвідування - у статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - оформіть заявку на повнофункціональний тестовий доступ та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини