Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановили допустимий недолив при заправці автомобіля

13 січня 2020, 17:00
5458
0
Реклама

Постановою № 1159 Кабмін виклав у новій редакції Правила роздрібної торгівлі нафтопродуктами. Вони були затверджені постановою № 1442. Загалом оновлення більш нагадує косметичне - уточнено чи підкориговано формулювання, десь прибрано архаїзми, десь осучаснено поняття.

З помітних новацій відзначимо, зокрема, дозвіл відпускати нафтопродукти (крім газу нафтового скрапленого) в тару споживача у вигляді каністр з полімерних матеріалів, які призначені для зберігання нафтопродуктів і на яких нанесене відповідне маркування. Раніше відпуск нафтопродуктів у пластикові каністри заборонявся.

Допустиме відхилення об'єму будь-якої фактичної дози рідкого палива чи оливи з динамічною в'язкістю до 1000 мПа•с включно, більшої за мінімальну встановлену виробником колонки, під час відпуску не повинно перевищувати 0,5%, оливи з динамічною в'язкістю понад 1000 мПа•с та газу нафтового скрапленого - 1%.

Прописали і вимоги до обладнання резервуварів рівнемірами (рівнемірами-лічильниками).

Як відомо, уряд розпочав полювання на неліцензовані заправки. До речі, з 29 грудня 2019 року запрацювали зміни у ПКУ та Закон № 481 щодо обігу пального і спирту. Це сталося завдяки Закону № 391, топ-15 новацій якого ми вже озвучили для своїх читачів. Водночас штрафи за зберігання пального без ліцензії відтермінували.

Про ліцензійні й акцизні зміни з обігу пального та спирту етилового можна ознайомитися в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія". Для отримання доступу до нього - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сучасного медіа для бухгалтерів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини