Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд пояснив, чи захистить платника ІПК, отримана після операції

16 січня 2020, 15:30
288
0
Реклама

Веховний Суд підкреслив, що первинною є податкова консультація, а потім платник податків її виконує.

Аналізуючи п. 53.1 ПКУ, згідно з яким не може бути притягнуто до відповідальності платника податків, який діяв відповідно до податкової консультації, ВС/КАС завважив: у будь-якому випадку, первинною є податкова консультація, а потім платник податків її виконує. Тобто особа звільняється від відповідальності у разі вчинення певних дій у відповідності та на підставі податкової консультації.

За обставинами справи, що розглядалася, суб'єкт господарювання спочатку здійснив певну операцію, а лише потім звернувся за індивідуальною податковою консультацією. У цій ситуації суд підкреслив, що підприємство діяло на власний розсуд, а не на підставі податкової консультації. А отже, під час оцінки вчинених дій отримана консультація не повинна враховуватися.

Джерело: постанова від 05.12.2019 р. у справі № 820/5360/17

Більш ніж 70 млн. судових рішень можна знайти у системі VERDICTUM. Вона додатково надає можливість швидкого пошуку інформації про судове засідання, пошуку інформації щодо певного судді, перегляду ухвалених за справою судових рішень та багато інших зручних інструментів для бізнесу і звичайних громадян.

Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Увазі суб'єктів господарювання пропонуємо актуальну нині статтю "Фінансова звітність: форми, строки та порядок подання" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів газети "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сучасного медіа для бухгалтерів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини