Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У водіїв "швидких" зросте зарплата — їх прирівняли до медиків

17 січня 2020, 16:30
23244
0
Реклама

Законотворці відкоригували положення щодо оплати праці водіїв бригад екстреної медичної допомоги. Відповідні зміни до Закону № 5081 внесені Законом № 421.

Тож тепер водії бригад екстреної медичної допомоги, як і інші медичні працівники системи екстреної медичної допомоги, мають право на відповідні доплати, передбачені для медиків ч. 4 ст. 11 Закону № 421.

Зокрема, Законом № 421 передбачено забезпечити справедливу оплату праці немедичних працівників бригад екстреної меддопомоги, а саме водіїв, які працюють у таких самих складних умовах, що і медпрацівники, несуть однакове з ними фізичне та психологічне навантаження і їх робота пов'язана із такими ж ризиками для здоров'я.

Для цього Законом № 421 на водіїв бригад екстреної медичної допомоги поширено такі ж умови оплати праці та заходи соцзахисту, як для медичних працівників системи екстреної медичної допомоги.

Також, майте на увазі, водіям санітарних автомобілів місячні тарифні ставки (оклади) підвищують на 20% (п.п. 2.4.2 Умов № 308/519).

Джерело: Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів у сфері охорони здоров'я" від 20.12.2019 р. № 421-IX.

Про структуру і методичні рекомендації щодо розроблення Положення про оплату праці, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Положення про оплату праці".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини