Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці поділилися зразком заяви на отримання паливної ліцензії

20 січня 2020, 15:55
1084
0
Реклама

Херсонські податківці надали зразок заяви для отримання ліцензії на зберігання пального.

Вони нагадали, що зберігання пального здійснюються суб'єктами господарювання усіх форм власності за наявності ліцензії. Річна плата за ліцензії на право зберігання пального становить 780 грн, плата за ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним - 2000 грн на кожне місце роздрібної торгівлі пальним.

Суб'єкти господарювання отримують ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним/зберігання пального на кожне місце зберігання пального.

Ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним/зберігання пального видають уповноважені КМУ органи виконавчої влади за місцем торгівлі/зберігання суб'єкта господарювання терміном на 5 років.

Для отримання ліцензії суб'єкт господарювання повинен звернутися з відповідною заявою, до якої додати документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію.

У заяві зазначається вид господарської діяльності, на провадження якого суб'єкт господарювання має намір одержати ліцензію (роздрібна торгівля пальним або зберігання пального).

З метою надання практичної допомоги суб'єктам господарювання, які здійснюють зберігання пального, ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м.Севастополі надали зразок заяви для отримання ліцензії, який можна завантажити за посиланням. Водночас податківці наголосили, що зазначений зразок має виключно рекомендаційний характер. А все тому, що законодавство не передбачає затвердження форм заяви для отримання ліцензій на право зберігання пального. Тож суб'єкт господарювання вправі надати таку заяву у довільній формі.

Про ліцензійні й акцизні зміни в обігу пального та спирту у 2020 році читайте в газеті "Інтерактивна бухгалтерія". Скористайтеся тестовим 3-денним доступом.

Нагадаємо, що 20 січня - останній день подання заявки на поповнення обсягу залишку пального з умовою оподаткування "5" без сплати акцизного податку та заяв до контролюючих органів про документальну перевірку достовірності даних, зазначених у такій заявці. Детальніше про це читайте тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини