Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці повідомили, які стипендії не оподатковуються у 2020 році

21 січня 2020, 14:20
3061
0
Реклама

Запорізькі податківці роз'яснили порядок оподаткування ПДФО стипендій.

Вони нагадали, що в цілях оподаткування ПДФО не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу сума стипендії (включаючи суму її індексації, нараховану відповідно до закону), яка виплачується учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад'юнкту, але не вище показника що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помножений на 1,4 та округлений до найближчих 10 гривень. У 2020 році цей показник становить 2940 грн.

Отже, з 01.01.2020 р. не оподатковують ПДФО стипендію в сумі, що не перевищують 2940 грн на місяць, незалежно від джерела виплати.

Оскільки як голка за ниткою услід за ПДФО іде військовий збір, то його також не утримують зі стипендії в сумі, що не перевищують 2940 грн на місяць.

Нині часто-густо студенти поєднують навчання з роботою. Чи застосовувати податкову соціальну пільгу до зарплати такої сучасної молоді читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія". Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів газети "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сучасного медіа для бухгалтерів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини