Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зареєструвати фактичного користувача автомобіля, щоб штрафували не власника машини

22 січня 2020, 15:40
2459
0
Реклама

Тепер призначити належного користувача (особа, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить) можна не виходячи з дому, щоб у разі автоматичної фото- або відеофіксації порушень ПДР штрафи отримувала особа, яка користується автомобілем, а не його власник. Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

В Електронному кабінеті водія з'явилася нова безкоштовна послуга "Керування належним користувачем". Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua та на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі "Електронні послуги".

Замовником послуги може бути фізична або юридична особа, яка хоче стати належним користувачем. Для цього необхідно авторизуватися в Електронному кабінеті водія за допомогою кваліфікованого електронного підпису, BankID або MobileID. Власник авто буде отримувати листа з посиланням на онлайн-заяву замовника, яку він повинен погодити. Повний цикл надання послуги онлайн забирає один робочий день.

Електронна послуга "Керування належним користувачем" доступна для фізичних та юридичних осіб і є безкоштовною. На один транспортний засіб може бути призначено не більше одного належного користувача. Видалення призначеного належного користувача можливе власником ТЗ - за поданою заявою або автоматично, у разі закінчення терміну, на який був призначений належний користувач.

Стати належним користувачем може лише особа, яка є власником національного посвідчення водія або посвідчення водія іноземної держави, що відповідає вимогам Конвенції про дорожній рух 1968 року. У решті випадків послуга надається в територіальних сервісних центрах МВС.

Нагадаємо, у грудні 2018 року відбувся запуск Електронного кабінету водія. Користувачі е-Кабінету можуть дізнатися інформацію про власні водійські посвідчення, транспортні засоби та адміністративні правопорушення. Також у е-Кабінеті можна замовити нові права водія замість втрачених.

Нагадаємо, що перевірити майбутнього або діючого вашого контрагента на благонадійність можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Зробити це можна прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини