Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінрегіон пояснило, чому не у всіх платіжках вартість тепла зменшилася

23 січня 2020, 13:45
2254
0
Реклама

Як ми вже повідомляли, Постановою № 1082 підприємствам ТКЕ надано можливість зменшувати розмір плати за теплову енергію та комунальні послуги у разі коли ціна природного газу, придбаного у відповідному місяці опалювального сезону є нижчою від ціни природного газу, що врахована у структурі тарифів. Станом на 17 січня 143 підприємства ТКЕ прийняли рішення щодо зменшення розміру плати за послуги з централізованого опалення для населення. Про це інформує сайт Мінрегіону.

Відсоток зменшення розміру плати за вказані послуги залежить виключно від вартості природного газу, врахованого у структурі діючих тарифів на послуги теплопостачання, та питомої ваги цієї складової у структурі собівартості послуги.

Чим більша вартість газу у структурі тарифу та чим більша його питома вага, тим більший відсоток перерахунку для споживача. І навпаки, чим менша вартість газу і його питома вага у структурі тарифу (наприклад за умови використання підприємством для виробництва теплової енергії інших видів палива: вугілля, дров, пелетів, електричної енергії, тощо) тим менший відсоток повернення коштів споживачеві.

При цьому спйт Мінрегіону звертає увагу, що соціальна допомога для споживача послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води (пільги та субсидії) наразі залишається незмінною (не зменшуватиметься розмір пільг та субсидій у зв'язку з проведенням перерахунку).

Але не в усіх рахунках споживачів вказана різниця в тарифах, за якими здійснено перерахунок, оскільки рішення про зменшення розміру плати за теплову енергію та комунальні послуги було прийнято напередодні виставлення рахунків, отже, не всі підприємства мали час на позначення в квитанціях суми наданої знижки.

Як відомо, днями Прем'єр запевняв, що суми в платіжках для простих людей за тепло зменшилися на третину. Також Уряд встановив правила щодо перевірок законності житлових субсидій.

Щоб іти в ногу з вимогами чинного законодавства, користуйтеся інформаційно-правовою системою ЛІГА:ЗАКОН. Вона допоможе відслідковувати зміни в законодавстві. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини