Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП припинив свою діяльність: чи треба звітувати та сплачувати ЄСВ?

23 січня 2020, 16:30
2301
1
Реклама

Фахівці ДПС роз'яснили, чи треба подавати звіт та сплачувати ЄСВ у разі припинення підприємницької діяльності.

Вони нагадали, що у разі держреєстрації припинення підприємницької діяльності страхувальників, такі особи зобов'язані подати самі за себе Звіт із зазначенням типу форми "ліквідаційна", де останнім звітним періодом є період з дня закінчення попереднього звітного періоду до дня держреєстрації припинення підприємницької діяльності (п. 10 розд. ІІІ Порядку № 435).

Такий звіт формують та подають до податкового органу страхувальники, протягом 30 календарних днів із дня проведення держреєстрації припинення підприємницької діяльності (п. 11 розд. ІІІ Порядку № 435).

Фахівці також вказали, що для таких платників останнім періодом, за який необхідно обчислити та сплатити ЄСВ, буде період з дня закінчення попереднього звітного періоду до дня держреєстрації припинення діяльності.

Отже, ЄСВ сплачують протягом 10 календарних днів після граничного строку подання Звіту із зазначенням типу форми "ліквідаційна".

За повідомленням ГУ ДПС у Рівненській області.

Для підприємців є відмінний помічник, який самостійно заповнить і відправить звіти до податкової, а про їх прийняття повідомить на електронну пошту , - бот-бухгалтер ReporTaх.

Хто та за якою формою повинен подавати звіти про нараховані та сплачені суми ЄСВ? У які строки подається така звітність, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Порядок подання звітності з ЄСВ".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини