Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мораторій на перевірки в зоні АТО можуть скасувати

5 лютого 2020, 11:00
1591
0
Реклама

Мінекономрозвитку розробило законопроект, в якому пропонується виключити статтю 3 із Закону України "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" від 02.09.2014 р. № 1669-VII. Нагадуємо, що останньою встановлений мораторій на проведення перевірок органами і посадовими особами, уповноваженими законами здійснювати держнагляд (контроль) у сфері госпдіяльності.

Як зазначено у пояснювальні записці до відповідного законопроекту, обмеження на заходи держнагляду (контролю) опосередковано приводить до збільшення порушень вимог законодавства з боку суб'єктів господарювання та конституційних прав громадян, а саме:

- ст. 42 Конституції України, згідно з якою держава, зокрема, захищає права споживачів, здійснює контроль за якістю і безпечністю продукції та усіх видів послуг і робіт;

- ст. 50 Конституції України, згідно з якою кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.

Джерело: офіційний веб-сайт Мінекномрозвитку.

Суб'єктам господарювання цікавим може бути матеріал "Інвентаризація активів на непідконтрольній території" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся демо-доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини