Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада розблокувала підписання податкових змін

6 лютого 2020, 12:15
2157
0
Реклама

Як відомо, ВРУ прийняла в цілому проект закону № 1210, який змінить адміністрування податків та підвищить ліміти для ФОП. По суті цей документ охопить малу податкову реформу на 2020 рік.

Проте оперативно підписати цей Закон Голові ВРУ не вдалося. Бо один із нардепів вніс проект постанови № 1210-П, яка мала на меті скасувати рішення ВРУ про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту № 1210.

Розблокувати підписання Головою ВРУ вказаного законопроекту вдалося лише 06.02.2020 р., коли ВРУ відхилила проект "блокуючої" постанови.

Тож тепер нічого не заважає Голові ВРУ підписати та передати проект закону № 1210 на підпис Президенту України.

Ми уже наводили список позитивних, на думку окремих експертів, змін для бізнесу у прийнятій податковій реформі, а Мінфін виділив ТОП-13 змін, які передбачені законопроектами № 1209-1 і № 1210. Що треба знати про прийняті податкові зміни - розповіли також в ЄБА. Зверніть увагу, що у прийнятому Законі ще одна досить неприємна річ для бізнесу, яка стосується податкових перевірок.

Водночас нагадаємо, що в тандемі із законопроектом № 1210 був ухвалений і законопроект № 1209-1, котрий змінить правила стягнення недоїмки з ЄСВ. Цей Закон 05.02.2020 р. вже передали на підпис Президенту України.

Щоб іти в ногу з вимогами чинного законодавства, користуйтеся інформаційно-правовою системою ЛІГА:ЗАКОН. Вона допоможе відслідковувати зміни в законодавстві. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини