Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава в смартфоні – водіям пропонують додаток "Дія"

10 лютого 2020, 11:00
1768
1
Реклама

Починаючи з 6 лютого українські водії отримали можливість користуватись цифровими посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу. Документи доступні через мобільний застосунок "Дія".

Офіційна презентація мобільного застосунку "Дія" відбулася за участі Президента України Володимира Зеленського, Прем'єр-міністра Олексія Гончарука та Мінцифри.

Перший реліз мобільного застосунку "Дія" містить цифрове посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Ці цифрові документи мають таку ж юридичну силу, як і фізичне посвідчення. Також цифрове посвідчення водія можна буде пред'являти у якості документа, що засвідчує особу, на внутрішніх залізничних та авіарейсах. Відповідне рішення уряд вже прийняв, справа - за технічними питаннями, над якими зараз працюють усі причетні відомства.

Гончарук також додав, що метою Уряду є протягом трьох років оцифрувати всі держпослуги, а 50 основних послуг - вже у 2020 р.

Зокрема, уже цього року оцифрують послуги, за якими найбільше звернень людей (80%). Мова йде про реєстрацію ФОП, юросіб, "єМалятко", послуг для перевізників і будівельників, а також послуг для власників авто.

Він додав, що Україна - четверта в Європі, яка запустила електронні права і техпаспорт: "Ми будемо другі в світі, хто запустить цифровий паспорт. Я вірю, що скоро Україну знатимуть у світі, як одну з країн, що досягла найбільшого успіху в цифровій трансформації у світі".

Мобільний застосунок "Дія" можна безкоштовно завантажити у App Store та Play Market.

Джерело: Урядовий портал.

Для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини