Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФДМУ запустив новий сайт приватизації

13 лютого 2020, 15:05
718
0
Реклама

Фонд держмайна у тестовому режимі запустив новий сайт приватизації.

Як роз'яснюють фахівці, на цьому сайті буде розміщена вся інформація щодо об'єктів малої та великої приватизації, світлини, презентації, дати аукціонів і останні новини.

"Ми переконані, що якісний сервіс від Фонду держмайна - одна із передумов успішної та прозорої приватизації та залучення інвестицій в країну. Тому робимо все, аби збільшити довіру серед підприємців до нашого відомства. Ми працюємо над тим, щоб веб-сторінка була максимально доступною та простою у користуванні для усіх потенційних інвесторів, і будемо надалі її розвивати та постійно наповнювати інформацією", - підкреслює заступник Голови ФДМУ Тарас Єлейко.

Всі об'єкти приватизації діляться на об'єкти малої та великої приватизації.

До об'єктів малої приватизації належать не тільки державні підприємства та пакети акцій, але і об'єкти незавершеного будівництва та соціально-культурного призначення, окреме рухоме та нерухоме майно, вартість яких не вище 250 млн грн. Такі об'єкти продаються виключно через аукціони ProZorro.

Якщо вартість вища 250 млн грн - це об'єкти великої приватизації, продаж яких здійснюють із залученням радників. Вони готують об'єкт на приватизацію та шукають потенційних інвесторів для проведення аукціону. Зазвичай радниками стають великі консалтингові, аудиторські та інвестиційні компанії.

До кінця 2020 р. заплановано продаж 300 держпідприємств, як об'єктів малої приватизації та залучення 6 млрд. грн. до держбюджету та ще до 5 держпідприємств, як об'єктів великої приватизації та залучення ще 6 млрд. грн. до держбюджету.

Джерело: прес-служба ФДМУ.


Яке майно належить до об'єктів оренди, хто є орендодавцем, які особливості укладення договору оренди, установлення орендної плати та які підстави припинення договору оренди, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Оренда державного та комунального майна".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини