Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суб’єкт господарювання змінює основне місце обліку: чи подавати 20-ОПП

14 лютого 2020, 08:30
622
0
Реклама

Якщо у платника податків після зміни основного місця обліку, пов'язаного із зміною адміністративного району, залишились об'єкти оподаткування за попереднім місцем обліку, то повідомлення за формою № 20-ОПП подається лише у разі змін відомостей про такі об'єкти оподаткування, або створення, реєстрації чи відкриття нових об'єктів.

Відповідне роз'яснення надали фахівці ДПСУ та водночас нагадали: повідомлення № 20-ОПП подають протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об'єктів оподаткування до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

У такому випадку у графі 2 "Код ознаки надання інформації" розділу 3 повідомлення № 20-ОПП зазначають код ознаки надання інформації "1" - первинне надання інформації.

На підставі проставленої відповідної позначки в графі 11 ("v" або "+"), беруть на облік платника податків за неосновним місцем обліку в контролюючому органі за місцезнаходженням об'єкта оподаткування.

У разі зміни відомостей про об'єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об'єкта оподаткування, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення № 20-ОПП з оновленою інформацією про об'єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

У такому випадку у графі 2 "Код ознаки надання інформації" розділу 3 повідомлення № 20-ОПП зазначають код ознаки надання інформації "3" - "зміна відомостей про об'єкт оподаткування" або "6" - "закриття об'єктів оподаткування".

Джерело: категорія 116.11 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Увазі суб'єктів господарювання пропонуємо актуальний матеріал "Що підкоригував Мінфін у ключових Методрекомендаціях із бухобліку" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся демо-доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини