Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС озвучила строки для судового оскарження блокування податкових накладних

14 лютого 2020, 11:30
1621
0
Реклама

ДПС повідомила, що оскаржити блокування податкової накладної/розрахунку коригування можна протягом 1095 днів із дня отримання відповідного рішення. Але це так, якщо до подання позовної заяви не проводилась процедура адміністративного оскарження.

Якщо платник податку скористався своїм правом на адміністративне оскарження, то строк для оскарження блокування податкової накладної/розрахунку коригування буде значно коротшим. У такому разі для судового оскарження відведено такі строки:

- тримісячний строк - якщо рішення контролюючого органу за результатами розгляду скарги було прийнято та вручено платнику податків у строки, встановлені ПКУ. Такий строк обчислюється з дня вручення платнику рішення за результатами розгляду його скарги на рішення контролюючого органу;

- шестимісячний строк - якщо рішення контролюючого органу за результатами розгляду скарги не було прийнято та/або вручено платнику податків у строки, встановлені ПКУ. При цьому такий строк обчислюється з дня звернення платника до контролюючого органу із відповідною скаргою на його рішення.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.18 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Нагадаємо, що з 1 лютого 2020 року запрацював новий порядок блокування податкових накладних. Що саме змінилося можна дізнатися в статті "Новий порядок блокування податкових накладних" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини