Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Орендар відремонтував орендований об’єкт після пожежі: що з ПДВ

17 лютого 2020, 12:30
246
0
Реклама

ДПС розглянула ситуацію, коли орендар здійснює ремонт об'єкта оренди, який пошкоджено через пожежу. Такий об'єкт оренди орендар продовжить використовувати в господарській діяльності.

Суми ПДВ, сплачені (нараховані) за операцією з придбання товарів/послуг для ремонту об'єкта оренди, орендарем має право включити до складу податкового кредиту. Звісно, за умови підтвердження їх зареєстрованими в ЄРПН податковими накладними.

Зважаючи на те, що після ремонту орендар використовуватиме об'єкт оренди для здійснення оподатковуваних операцій у межах своєї госпдіяльності до завершення строку договору оренди, нараховувати компенсуючі ПДВ-зобов'язання згідно з пп. "г" п. 198.5 ПКУ не потрібно.

Джерело: ІПК ДПС від 11.02.2020 р. № 528/6/99-00-07-03-02-06/ІПК.

А ось про повернення орендарем відновленого об'єкта оренди орендодавцю у цьому роз'ясненні податківці нічого не сказали. Однак про це ви можете почитати в статті "Передання поліпшень орендованого об'єкта: бухгалтерський та податковий облік" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини