Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП-загальносистемник неправильно розрахував податки в декларації: як виправити

17 лютого 2020, 16:50
285
0
Реклама

Фахівці ГУ ДПС у Харківській області роз'яснили як виправляти помилки, допущені ФОП на загальній системі оподаткування у раніше поданій ним декларації про майновий стан та доходи.

Уточнюють (виправляють) суми податкового зобов'язання у розділі VII "Розрахунок податкових зобов'язань у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок у попередніх звітних періодах" декларації, в якому потрібно зазначати суму, на яку збільшують чи зменшують податкове зобов'язання з ПДФО або військового збору у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

Водночас в рядку 27 декларації зазначають суму штрафу, яку теж розраховує самостійно підприємець у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок. Суму пені, нараховану підприємцем у такому випадку, зазначають у рядку 28 декларації.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС у Харківській області.

Порядок заповнення звітності ФОП нам загальній системі викладено у матеріалі "Декларація про майновий стан і доходи підприємця-загальносистемника: порядок подання та правила заповнення" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся демо-доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини