Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Магазин і кафе в одній будівлі — скільки алко-ліцензій вимагатимуть податківці

19 лютого 2020, 16:35
1528
0
Реклама

Фахівці ДПС роз'яснили, чи потрібно отримувати окремі ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями суб'єкту господарювання, який має магазин та кафетерій в одній будівлі.

За словами податківців, роздрібну торгівлю алкогольними напоями (крім столових вин) можуть здійснювати суб'єкти господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробники, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю (ст. 15 Закону № 481).

Зокрема, у додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями суб'єкт господарювання зазначає адресу місця торгівлі і вказує перелік електронних контрольно-касових апаратів та інформацію про них, реєстраційні номери книг обліку розрахункових операцій, які знаходяться у місці торгівлі.

Майте також на увазі, що плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту) встановлена ст. 15 Закону № 481 на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі.

Отже, суб'єкт господарювання, який має магазин та кафетерій в одній будівлі, для здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями на вказаних об'єктах повинен отримати одну ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Джерело: роз'яснення з категорії 113.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Читайте також про те:

- як звітувати про алко-тютюнові ліцензії;

- чи вправі оптовик у разі продажу алкогольних напоїв вимагати у покупця алко-ліцензію.

Чи потрібна ліцензія та РРО підприємцю-єдиннику під час продажу пива на розлив, дізнавайтесь із матеріалу газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини