Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи будуть супермаркети видавати паперові чеки з 19 квітня — відповідь ДПС

20 лютого 2020, 10:00
2165
0
Реклама

В ДПС відреагували на майбутню новацію із електронними чеками, яка чекає із 19.04.2020 р. супермаркети та торгові точки, які перейдуть на програмні РРО.

Платник податку прагнув отримати відповідь на питання, чи можливо не видавати паперовий розрахунковий документ при роздрібній торгівлі продуктами харчування у супермаркетах, які застосовуватимуть електронний розрахунковий документ.

Податківці відмітили, що термін "електронний розрахунковий документ" з'явиться із 19.04.2020 р. завдяки Закону України від 20.09.2019 р. № 128-IX. Якщо коротко, то електронний розрахунковий документ - це документ із обов'язковими реквізити розрахункового документа за встановленою формою, але у вигляді електронних даних, який створений РРО або програмним РРО.

Проте чіткої відповіді контролери не надають, а лише узагальнюючу.

Тож із 19.04.2020 р. суб'єкти господарювання під час здійснення розрахункових операцій будуть зобов'язані надавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, в обов'язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції, створений в паперовій та/або електронній формі.

То виходить, що торговці самостійно вирішуватимуть в якій формі видавати фіскальний чек. Проте наразі форма е-чека, який формуватиме програмний РРО, Мінфін ще не затвердив.

Джерело: ІПК ДПС від 31.01.2020 р. № 420/6/99-00-05-04-01-06/ІПК.

Також зважайте, що майже всі продавці зберігають копії квитанцій платіжних терміналів (чеки з POS терміналів). Проте ДПС вважає, що в цьому немає сенсу, бо податкове та банківське законодавство вимог зберігати такі чеки не містять.


Із якої дати ФОП-єдинники мають перейти на обов'язкове застосуванні РРО читайте у статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини