Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чому у владі одні хочуть відновити санепідемслужбу, а інші — проти

26 лютого 2020, 08:16
712
0
Реклама

Про ініціативу відновлення санепідемслужби заявив секретар РНБО Олексій Данілов. За його словами, функціями санепідемслужби має бути не "перевірка їдалень, кафе або ресторацій", а "боротьба з такими речами, які сьогодні є в країні [інтерв'ю стосувалося ситуації навколо коронавірусу - Ред.]". З ініціативою відновлення ДСЕС Рада нацбезпеки звернулася до Кабміну.

Але пізніше заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу заявив, що в Україні не будуть відновлювати санітарно-епідеміологічну службу, яку ліквідували у травні 2017 році. "Ми збираємося відновлювати не санітарно-епідеміологічну службу, а систему готовності до реагування, в тому числі на епідеміологічні небезпеки, радіологічні небезпеки, небезпеки, пов'язані з токсикологічним характером. Це буде комплексний підхід, тому відновлювати СЕС не будемо, але систему, яка буде забезпечувати епідеміологічний нагляд і реагування, - так. І вона буде відновлена найближчим часом!", - сказав Ляшко.

Раніше повідомлялось, які аналізи можна здати безоплатно у свого лікаря. Фахівці Фонду соцстраху інформували, чи буде дійсний виданий лікарем-підприємцем лікарняний. А податківці акцентували на тому, що безкоштовний медсупровід працівників впливає на обов'язковість ПДВ-реєстрації.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Оформіть заявку на тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини