Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поліції можуть дозволити зупиняти автомобілі без ознак порушення ПДР

27 лютого 2020, 14:10
6868
1
Реклама

Одним із найбільш вагомих є питання щодо надання поліції додаткової підстави зупинки транспортного засобу для перевірки водія на стан алкогольного сп'яніння. Про це Денис Монастирський, голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, написав на своїй Фейсбук-сторінці. При цьому він зазначає: "На сьогодні поліція може зупиняти виключно в разі, якщо є порушення Правил дорожнього руху".

Нардеп визнає: "Водночас, залишається дискусійним питання, чи не буде зловживати поліція цим додатковим правом зупинки. Обговорюється варіант - у разі зупинки авто для перевірки на стан алкогольного сп'яніння, чітко обмежити повноваження правоохоронців виключно самою перевіркою. Тобто вони не будуть просити відкривати капот, перевіряти на інші порушення тощо. Але, звичайно, питання потребує великої дискусії і я думаю, вона відбудеться як у парламенті, так і в межах громадських обговорень".

Свого часу Верховний Суд пояснив чи можна забрати право керування автівкою, якщо це єдине джерело доходу. Також судами розглядалося питання чи штрафують водіїв за вимкнені денні ходові вогні в осінньо-зимовий період.

До речі, нещодавно стало відомо, як зареєструвати фактичного користувача автомобіля, щоб штрафували не власника машини, та як втрачене посвідчення водія відновити онлайн.

Щоб іти в ногу з вимогами чинного законодавства, користуйтеся інформаційно-правовою системою ЛІГА:ЗАКОН. Вона допоможе відслідковувати зміни в законодавстві. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини