Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємство може добитися свого виключення з плану-графіку податкових перевірок

2 березня 2020, 08:30
2125
0
Реклама

Платникові податків вдалося довести у суді неправомірність його включення до плану-графіку перевірок. За обставинами справи причиною включення до відповідного графіку стало присвоєння господарській діяльності підприємства-позивача високого ступеню ризику щодо несплати податків та зборів, невиконання законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи. У відповідь на запит позивача до ДФС був наданий лист із критеріями високого ступеня ризику, встановленими щодо підприємства, однак кожен із них підприємству вдалося спростувати.

Водночас суд апеляційної інстанції, який розглядав відповідну справу, не погодився з позицією суду першої інстанції, який дійшов висновку: включення підприємства до плану-графіку не створює для нього жодних правових наслідків у вигляді виникнення, зміни чи припинення його прав. Своєю чергою суд апеляційної інстанції визнав доцільним звернення позивача до суду. Адже включення позивача до плану-графіку відбулося виключно на підставі встановлення щодо позивача критеріїв ризиковості (платнику податків присвоєно високий ступінь ризиковості). Такі дії мають негативний вплив на ділову репутацію суб'єкта господарювання, а тому можуть бути предметом судового спору.

Джерело: постанова Другого апеляційного адміністративного суду від 04.02.2020 р. у справі № 520/6387/19.

Судові рішення про успішне оскарження неправомірних дій і рішень контролюючих органів та їх посадових осіб легко і зручно шукати в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ в VERDICTUM можна за посиланням.

Ознайомтеся також:

- Держпраці оголосила, які підприємства перевірить у 2020 році;

- ПФУ перевірить у 2020 році 1150 суб'єктів господарювання;

- кого перевірить Держпродспоживслужба у 2020 році;

- Держекоінспекція у 2020 році прийде з перевіркою до 11328 суб'єктів господарювання;

- Держлікслужба перевірить у 2020 році більше 3 тисяч суб'єктів господарювання.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Оформіть заявку на тестовий доступ.

На тему перевірок суб'єктам господарювання цікавим може бути матеріал "Не згодні з актом перевірки: чи можна його не підписувати?" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся демо-доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини