Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міністерка фінансів висловилася про підвищення ПДФО та скасування військового збору

2 березня 2020, 13:00
10306
2
Реклама

Не можна ухвалювати законопроєкти, які руйнують Держбюджет. Про це йдеться в інтерв'ю міністерки фінансів Оксани Маркарової, інформує сайт міністерства.

Водночас вона визнала: "Об'єднання і зменшення кількості податків для бізнесу - завжди позитивна річ. Ми це завжди теж пропонували і підтримували. Від об'єднання податків, якщо це буде зроблено правильно і зміниться адміністрування, негативного ефекту для бюджету не буде. І збирати ці податки разом, а потім розщеплювати, буде зручніше. Але я нагадаю, що законопроект про єдиний податковий рахунок також допоможе бізнесу спростити процедуру. Окремо залишиться тільки ПДВ, у якого ПДВ-рахунок".

За словами О. Маркарової, вона б дуже хотіла, щоб ситуація дозволяла знижувати ПДФО: "Це є безумовним пріоритетом, тому що зниження тиску на зарплати дає також поштовх для розвитку бізнесу і сприяє детінізації". З іншого боку, вона не говорить про зниження ЄСВ, бо "Нам наразі незрозуміло, що робити зі "здоров'ям" Пенсійного фонду, який мав зупинитися на цифрі бюджетного трансферту в 141 млрд грн, прожити з ним кілька років, а далі зменшувати дефіцит, щоб через вісім років ми отримали бездефіцитний Пенсійний фонд. Але в останні три роки ми бачимо, на жаль, протилежну тенденцію: збільшення трансферту Пенсійному фонду і, відповідно, збільшення його дефіциту".

Міністерка заявила, що її відомство скасування військового збору і законопроекти про підвищення ПДФО не підтримує, тому що "це не призведе до збільшення надходжень, а навпаки, коли бізнес зорієнтується, призведе до тінізації зарплат".

Нагадаємо, що у владі хочуть ліквідувати Пенсійний фонд і запровадити накопичувальну пенсійну систему.

Подивитися на бізнес очима податкового інспектора можна в сервісі Liga:REPORT. Спробуйте прямо зараз 7-денний тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини