Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як закрити ФОП — покроковий алгоритм дій від податківців

4 березня 2020, 08:45
21655
1
Реклама

Фахівці ДПС нагадали, як правильно закрити ФОП, щоб не отримати додаткових проблем.

Вони склали покрокову інструкцію:

Крок 1. Звернутись до держреєстратора (подати заяву про припинення підприємницької діяльності до держреєстратора за місцем реєстрації).

Крок 2. Подати ліквідаційну звітність до контролюючих органів за місцем реєстрації (ФОП-загальносистемник - протягом 30 календарних днів з дати припинення. ФОП-спрощенець - 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Також пам'ятайте про Звіт з ЄСВ - його слід подати протягом 30 календарних днів з дати припинення).

Нагадаємо, що для підприємців є відмінний помічник, який самостійно заповнить і відправить звіти до податкової, а про їх прийняття повідомить на електронну пошту , - бот-бухгалтер ReporTaх.

Крок 3. Провести остаточні розрахунки з бюджетом (сплатити єдиний податок та ЄСВ за повний місяць, в якому подано заяву держреєстратору та провести остаточні розрахунки).

Крок 4. Закрити рахунки в банках (отримати виписки про рух коштів по рахункам за останні 3 роки).

Крок 5. Знятись з обліку в контролюючих органах (відповідно до чинного законодавства контролюючі органи проводять перевірки платників щодо правильності нарахування податків і зборів).

Отже, датою зняття з обліку ФОП вважають дату отримання відомостей про держреєстрацію припинення підприємницької діяльності такого ФОП (абз.2 пп.1 п.11.18 розд. XI Порядку №1588).

За повідомленням ГУ ДПС у Житомирській області.


Детальніше про закриття ФОП дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини