Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Частково повернули безоплатно поставлений товар: як скласти РК до ПН

5 березня 2020, 09:30
319
0
Реклама

Тернопільські податківці роз'яснили, як скласти розрахунок коригування до податкової накладної в разі часткового повернення товару, який був безоплатно поставлений отримувачу.

Ідеться про складання розрахунку коригування до податкової накладної, складеної на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання.

Зокрема, кожному рядку податкової накладної, що коригується, відповідає два рядки розрахунку коригування:

- у першому з них "обнуляється" рядок податкової накладної, кількість за яким змінюється (у графі 7 зі знаком "-" потрібно вказати значення графи 6 рядка податкової накладної, що коригується);

- у другому рядку в графі 1.2 потрібно зазначити новий (доданий) номер рядка, у графі 7 - нове (змінене) значення кількості товару.

В обох рядках розрахунку коригування:

- у графі 2.1 зазначають однаковий код причини коригування - 102 (Зміна кількості);

- значення граф 3-6 має відповідати значенню, відповідно, граф 2-5 рядка податкової накладної, що коригується;

- графи 9, 10 та 14 не заповнюють;

- графи 8 та 13 заповнюють таким чином:

- якщо в податковій накладній у графах 7 та 10 було вказано "0", то в розрахунку коригування до такої податкової накладної в графах 8 та 13 зазначають "0";

- якщо в податковій накладній графи 7 та 10 не заповнено, то в розрахунку коригування до такої податкової накладної графи 8 і 13 не підлягають заповненню.

Джерело: повідомлення на веб-сайті ГУ ДПС у Тернопільській області

Детальніше про складання розрахунку коригування на зміну кількості товарів читайте у статті "Коригування кількості: заповнюємо розрахунок коригування". Для отримання доступу до зазначеного та інших матеріалів сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини