Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд обмежив місячні зарплати керівників держпідприємств до 1,25 млн грн

5 березня 2020, 10:30
3985
1
Реклама

Місячний розмір заробітної плати керівника державної компанії в контракті не повинен перевищувати 1,25 мільйона гривень. Про це йдеться у Постанові № 141.

Переглянули й умови виплат членам наглядових рад, прив'язавши її до середньомісячної зарплати в галузі за підсумками попереднього кварталу: від 5 таких зарплат при виручці держкомпанії до 1 млрд грн на рік до 22 зарплат при виручці понад 20 млрд грн в рік. Тобто такі особи зможуть отримувати на місяць від 23615 грн до 103706 грн.

Раніше річні виплати членам наглядової ради були обмежені 548 тис. грн (45,7 тис. грн на місяць) при виручці до 949 млн грн на рік , до 6,328 млн грн (527 тис. грн на рік) при виручці від 31,64 млрд грн в рік.

Крім цього, уряд прибрав 10% доплату членам наглядової ради за участь в роботі комітетів.

Кабмін рекомендував держорганам і наглядовим радам переглянути контракти з керівниками держкомпаній і членами наглядової ради, укладені до набрання чинності Постановою № 141.

До речі, і депутати знову хочуть обмежити розміри зарплати держслужбовців і директорів держпідприємств.

Раніше було схвалено нову формулу, за якою визначають посадові оклади головам облдержадміністрацій, міністрам та їх заступникам.

Нещодавно міністерка фінансів висловилася про підвищення ПДФО та скасування військового збору.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини