Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як виправити помилку в акцизній накладній — поради податківців

6 березня 2020, 08:30
221
0
Реклама

Фахівці ДПС роз'яснили нюанси виправлення деяких рядків акцизної накладної.

В роз'ясненні вони нагадали, що порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2019 р. № 262.

Також фахівці ДПС вказали, що у п. 13 розд. V та VI Порядку № 262 визначено, перелік показників акцизної накладної, які коригуються розрахунком коригування акцизної накладної, а саме:

- реквізити суб'єкта господарювання - отримувача пального/спирту етилового (код за ЄДРПОУ (для юросіб), або числовий номер філії (структурного підрозділу) платника податку, або реєстраційний обліковий номер для договорів про спільну діяльність, або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серія (за наявності) та номер паспорта (для фізосіб));

- уніфікований номер акцизного складу в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі - СЕАРП та СЕ), на який отримане пальне/спирт етиловий;

- код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД пального/спирту етилового;

- обсяг пального в кілограмах та літрах, приведених до температури 15о.

Джерело: роз'яснення з категорії 114.11.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Нагадаємо, що про типи акцизних накладних, хто має їх складати, а також про основні вимоги до заповнення акцизних накладних ви дізнаєтесь із ситуації для бухгалтера "Акцизна накладна".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини