Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд перепише порядок видачі компенсації аграріям за придбану сільгосптехніку

6 березня 2020, 15:20
3172
0
Реклама

Уряд підтримав проект постанови КМУ, яка внесе зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Про це інформує сайт Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Державна підтримка надає сільгоспвиробникам можливість здешевити придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва на 25% та сприяє оновленню машинно-тракторного парку.

Постановою удосконалюється та уточнюються окремі норми та положення указаного Порядку. Зокрема, передбачили надання можливості сільгосптоваровиробникам отримати компенсацію вартості техніки та обладнання, придбаних у жовтні - листопаді 2019 року за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на 2020 рік на означені цілі.

Спрямування коштів відбуватиметься через уповноважений банк, що підпише з Мінекономіки Меморандум про загальні засади співробітництва.

Компенсація надаватиметься сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі у розмірі 25% вартості техніки та обладнання.

Завжди актуальна та корисна інформація для підприємств аграрного сектору та фермерських господарств - у професійних консультаціях видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Сільгосппідприємствам допоможе, зокрема, спецвипуск, присвячений аграрній темі. У полі його уваги - ПДВ-дотація сільгоспвиробникам, ремонт і техобслуговування агротехніки, оплата надурочної роботи в агросекторі та багато іншого. Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Раніше повідомлялося, що аграріям дадуть часткові гарантії за кредитами. Також агровиробники отримали свій онлайн сервіс для оперативної взаємодії з держорганами. Державний аграрний реєстр - новий безкоштовний онлайн-сервіс для аграріїв. Зареєстровані агровиробники зможуть подавати заявки на виправлення помилок в кадастрі, подавати документи на отримання держпідтримки та перевіряти інформацію про себе у чотирьох реєстрах. Легко поновити свій кваліфікований електронний підпис онлайн можна в сервісі Liga:REPORT. Спробуйте зробити це прямо зараз, не відкладаючи на потім, адже сервіс надає 7-денний тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини