Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Найчастіші порушення столичного бізнесу щодо РРО

11 березня 2020, 16:32
750
0
Реклама

Головне управління ДПС у м. Києві повідомило про найбільш характерні порушення, які виявлені у ході проведення фактичних перевірок. Останні, як відомо, податківці проводять за дотриманням суб'єктами господарювання порядку проведення розрахунків за товари (послуги), вимог з регулювання обігу готівки, наявності торгових патентів і ліцензій. Чотирма найбільш поширеними проступками контролери назвали:

- непроведення розрахункових операцій через РРО та невидача фіскального чеку;

- продаж товарів, не відображених у обліку товарних запасів за місцем продажу;

- не оприбуткування готівкових коштів;

- невідповідність сум готівкових коштів, зазначених у денному звіті.

Варто нагадати, що уже 19 квітня 2020 року набирають чинності зміни, внесенні до Закону про РРО нормами Закону № 128. Ними, зокрема, встановлені нові розміри фінансових санкцій, що застосовуються за порушення в сфері проведення розрахунків до суб'єктів господарювання.

Детальніше про ці новації ми повідомляли у таких публікаціях:

- Тріада нових обов'язків у власників РРО - з 19 квітня 2020 р.;

- Як по-новому цьогоріч каратимуть платників податків за відсутність обліку товарів;

- У скільки обійдеться підприємству невидача чеку покупцю;

- Безкоштовні програмні РРО: які норми запрацюють із 19 квітня 2020 року;

- QR-коди та електронні чеки на пошту стануть реальністю у 2020 році;

- QR-коди та електронні чеки на пошту підтверджуватимуть купівлю товарів.

Про повний спектр змін, які внесено законами № 128-IX та № 129-IX, читайте в статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для отримання повноцінного доступу до його аналітики та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом. Не упустіть шанс забезпечити свій бізнес актуальною та необхідною інформацією.

Варто додати, що у січні цього року Кабмін озвучив нові ідеї щодо штрафів за порушення у сфері РРО. Також існує законопроект щодо зменшення штрафів за відповідні порушення та про скасування обов'язкового використання РРО суб'єктами господарювання (в т.ч. Інтернет-магазинами), які отримують платежі за надані товари (послуги) в безготівковій формі.

Зважайте, що іти завжди в ногу з вимогами законодавства та мінімізувати негатив у взаєминах з контролюючими органами допоможе професійне рішення для бухгалтера - один інструмент із безліччю можливостей для бухгалтера та аудитора. Спробуйте прямо зараз і отримуйте рішення на свої питання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини