Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці озвучили власну версію способів профілактики коронавірусу платниками податків

13 березня 2020, 08:00
2030
0
Реклама

До хору державних органів, які поширюють інформацію щодо запобігання епідемії коронавірусу, приєдналися і податківці. Як відомо, Кабмін затвердив всезагальний карантин до 3 квітня. Ще до цього Держпраці оголосила, як роботодавцям запобігати коронавірусу на робочих місцях. Зі свого боку, НБУ просив не панікувати громадян та бізнес, оскільки під час карантину банківська система працюватиме у звичайному режим. До речі, детально про те, як оформити відсутність працівників на роботі під час карантину, читайте в нашому аналітичному матеріалі за посиланням.

Отже, на думку податківців, хороший метод профілактики від коронавірусу - користуватися електронними сервісами. Як повідомляє Фейсбук-сторінка ДПС, таким чином зменшується вірогідність утворення масового скупчення людей. До того ж, платники та їх посадові особи заощаджують час та сили.

Зі свого боку нагадуємо, що подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн, зареєструвати податкові та акцизні накладні допоможе сучасний професійний сервіс Liga:Report. Також для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Друга частина порад щодо профілактики коронавірусу за версією податкової містить пораду користуватися електронними платіжними засобами. Причини цьому наступні:

- готівка переносить мікроби. За словами ДПС, "Паперова купюра, поки ходить по руках українців, збирає на собі віруси, бактерії, плісняву та спори грибків. Найнебезпечнішими епідеміологи вважають гроші дрібного номіналу";

- готівка сприяє розвитку тіньової економіки. У ДПС стверджують: "Готівка також є збудником іншої хвороби, але цього разу на рівні економічної системи. За різними оцінками, в "тіні" зараз знаходиться від 35 до 50% економіки Україні".

Відповідно податкова радить користуватися електронними засобами платежів, щоб "зберегти своє здоров'я та особисто посприяти зростанню легальної економіки".

Ми ж радимо ознайомитися з аналітикою від медіа для сучасного бухгалтера "Інтербух", яка розповідає про відкриття й облік платіжних карток на підприємстві. Ви можете легко скористатися тестовим 3-денним доступом до цього сервісу.

А вирішення проблемних питань з бухгалтерського та податкового обліку користуйтеся професійним рішенням для бухгалтера - одному інструмент із безліччю можливостей для бухгалтера та аудитора. Спробуйте прямо зараз і отримуйте рішення на свої питання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини