Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міжнародне пасажирське залізничне сполучення припиняється з 17 березня

16 березня 2020, 10:45
763
0
Реклама

Укрзалізниця на виконання розпорядження КМУ № 288-р припиняє міжнародне пасажирське сполучення з 00:00 годин 17 березня (у ніч з понеділка на вівторок) до завершення періоду карантину, спричиненого спалахом гострої респіраторної хвороби COVID-19, або до ухвалення відповідних постанов Кабміну. Про це повідомляє Урядовий портал. Після призупинення залізничного сполучення із Словаччиною та Польщею продовжували курсувати 33 міжнародні поїзди (вагони), які перетинають кордон з Молдовою, Румунією, Угорщиною, Білоруссю та Росією.

Внутрішнє залізничне пасажирське сполучення наразі здійснюється у штатному режимі відповідно до графіка. Міжнародні залізничні вантажні перевезення, згідно рішення Уряду, продовжуються.

Для громадян України, які подорожують власним транспортом, пункти пропуску відкриті.

Також Урядовий портал інформує, що Укрзалізниця повертатиме пасажирам повну вартість квитків на скасовані міжнародні поїзди - без стягнення додаткових зборів. Для цього потрібно звернутися в будь-яку залізничну касу. Квитки, придбані через інтернет, повертаються через онлайн- сервіси.

На поїзди, яким буде обмежено маршрут, повну вартість квитка можна повернути у випадку, якщо була скасована зупинка, до якої пасажир мав проїзний документ. У всіх інших випадках повернення проїзних документів здійснюється на загальних підставах відповідно до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України.

У період карантину з метою запобігання поширенню коронавірусу варто уникати місць масового скупчення людей та зменшувати кількість непотрібних контактів. Тож радимо вам користуватися електронними сервісами від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини