Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для закупівель ліків та медвиробів за бюджетні кошти створюють пільгові умови

17 березня 2020, 16:00
768
0
Реклама

Рада ухвалила два закони, які мають підвищити доступність лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповують за бюджетні кошти. Йдеться про законопроекти № 2358 та № 2359, котрі проголосовані в цілому 17.03.2020 р.

Перший з них передбачає закупівлі медичних товарів за кошти Держбюджету із залученням закупівельної організації (особи, уповноваженої на здійснення закупівель у сфері охорони здоров'я). Він також спростить держреєстрацію ліків. Окрім того, особу, уповноважена на здійснення закупівель у сфері охорони здоров'я, звільнять від обов'язку отримувати ліцензії на імпорт лікарських засобів щодо лікарських засобів, які закуповуються такою особою за кошти держбюджету за переліком, затвердженим КМУ.

Іншим законом, вносять зміни до ПКУ, зокрема:

- визначено умови, за дотримання яких, при безоплатному постачанні товарів особою, уповноваженої на здійснення закупівель у сфері охорони здоров'я, фінрезультат до оподаткування не коригують;

- тимчасово, до 31 грудня 2022 року, звільняють від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, які закуповуються за кошти державного бюджету особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров'я, для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров'я. Таке ж звільнення від ПДВ чекає на операції з безоплатного розподілу придбаних в рамках цих програм лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, котрі надійду

Понад 10 інструментів, що автоматизують щоденну роботу, в практичних рішеннях від ЛІГА:ЗАКОН. Залиште заявку на доступ до системи.

Про решту прийнятих Радою законів для протидії поширенню коронавірусу читайте у новинах:

- "10 правил карантину для людей і бізнесу - законопроект № 3219 прийнято";

- "Закон про мораторій на перевірки, зміни в оподаткуванні та лікарняні під час карантину прийнято".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини