Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Медикам та всім працівникам, які контактують із населенням, мають встановити доплати

18 березня 2020, 13:15
2163
0
Реклама

Уряду доручено упродовж тижня (відлік розпочався із 18.03.2020 р.) встановити:

- додаткові доплати до зарплати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання серед людей на коронавірусну хворобу (COVID-19), у розмірі до 200% зарплати на період виконання заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), визначений у рішенні КМУ про встановлення карантину, до завершення виконання цих заходів;

- доплати до зарплати окремим категоріям працівників, які забезпечують життєдіяльність населення.

Цей обов'язок встановлений п. 6 Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)" від 17.03.2020 р. № 530-IX.

Тож, найімовірніше, скоро Уряд прийме спеціальну постанову, яка визначить види виплат та категорії працівників, котрі їх отримають. Однак треба розуміти, що Уряд передусім регулює умови оплати праці в бюджетній сфері, а приватним компаніям, як правило, лише рекомендує. Сподіваємося, всі прислухаються до урядових рішень і підвищать оплату всім працівника, які контактують із населенням, яке потенційно виступає носіями інфекційних хвороб.

Бухгалтер завжди має бути в контексті останніх нововведень, тому важливо тримати руку на інформаційному пульсі, особливо в режимі карантину. Залишатися в професійному полі зору допоможе сучасне медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом. Тут ви знайдете аналітичні статті, тематичні вебінари та спецвипуски, а якщо досить складне питання - скористайтесь можливістю отримати професійну консультацію на електронну адресу.

Для того, щоб уникнути впливу інформаційного шуму і вчасно приймати рішення щодо контролю вашої репутації, використовуйте систему медіамоніторингу Semantrum. Автоматичний моніторинг всіх онлайн та традиційних ЗМІ, інтернет-простору та соцмереж. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини