Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відмова працівників виходити на роботу під час карантину — не форс-мажор

20 березня 2020, 16:40
4582
0
Реклама

ТПП України відповіла на найпоширеніші запитання, пов'язані із запровадженням карантину. Перше, на чому було акцентовано - ТПП визнає карантин форс-мажором.

Водночас ТПП роз'яснила таке:

- обставина форс-мажору, в тому числі карантин, автоматично не звільняє від відповідальності: необхідно розуміти, яким чином певна обставина, в тому числі карантин, обмежує виконання певного зобов'язання;

- відсутність грошей не вважається форс-мажором, тому неможливість сплати не можна віднести до форс-мажорних обставин, якщо немає підтвердження технічних обмежень здійснення сплати;

- ТПП може розглядати заяви засвідчення форс-мажорних обставин у разі неможливості користування приміщеннями у зв'язку із введеними на рівні державної влади обмеженнями або заборонами для суб'єктів господарювання у відповідних сферах;

- призупинення діяльності підприємства у зв'язку з відмовою працівників виходити на роботу в умовах карантину не може бути засвідчене як форс-мажор.

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте підбірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зімни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату. Середі іншого знайдете тут і норми, що регулюють роботу підприємців та компаній в умовах карантинів, надзвичайних ситуацій та станів. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Радимо ознайомитися з актуальним матеріалом "Листок непрацездатності в разі карантину: кому й за яких умов видають" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини