Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄСВ, сплачений ФОП авансом за березень-квітень, зарахують у майбутні платежі

23 березня 2020, 12:30
5673
0
Реклама

ДПС 20.03.2020 р. розмістила новий інформаційний лист за № 7. У ньому розповіли про нововведення для бізнесу, які передбачені Законом України від 17.03.2020 р. № 533-IX.

Серед питань, на які відповіли податківці, - як працює звільнення від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ.

Зокрема, відмітили, що самозайняті особи на власний розсуд вирішують чи застосувати їм передбачене звільнення від сплати ЄСВ за березень-квітень 2020 року.

Якщо самостійно визначено базу нарахування ЄСВ за звітні періоди з 1 по 31 березня та з 1 по 30 квітня 2020 року у Звіті з ЄСВ, то це свідчитиме про прийняття платником рішення про нарахування, обчислення та сплату ЄСВ за вказані періоди.

Якщо ж платник оплатив ЄСВ за березень та квітень 2020 року до набрання чинності Законом № 533, тоді такі суми податковий орган (без будь-яких заяв платників ЄСВ) зарахує у рахунок майбутніх платежів (за умови відсутності у такого платника недоїмки, штрафів та/або пені по ЄСВ), крім випадків самостійного визначення таким платником бази нарахування ЄСВ за звітний період у Звіті з ЄСВ.

У статті "Кого звільнили від сплати ЄСВ за березень та квітень 2020 року" ми детально розповіли про усі деталі звільнення від сплати ЄСВ, мораторію на перевірки та нарахування штрафів та пені для платників ЄСВ.

Понад 10 інструментів, що автоматизують щоденну роботу, в практичних рішеннях від ЛІГА:ЗАКОН. Залиште заявку на доступ до системи.

В період нестабільного економічного стану країни бізнес не має права на зупинку. Використовуйте даний час як шанс вийти на новий рівень, оцінюйте фінансові ризики компанії, вчасно реагуйте на зміни в справах бізнес-партнерів, майте під рукою повну правову картину дня для побудови алгоритмів дій у різних ситуаціях. Інформаційно-аналітичні продукти ЛІГА:ЗАКОН забезпечують даний захист українським компаніям у пакеті АНТИКРИЗОВИЙ.

Оберіть пакет або замовте консультацію менеджера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини