Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київ посилює карантин — усі в масках і без шаурми

25 березня 2020, 09:40
1912
0
Реклама

У Києві запроваджена заборона роботи кіосків із реалізації шаурми, приготування та продажу кавових напоїв тощо, а також заборонена реалізація у торговельних закладах алкогольних напоїв на розлив та приготування і продаж кавових напоїв.

Окрім того, у столиці вводиться обов'язковий "масочний режим" для людей, які перебувають в адміністративних, виробничих приміщеннях та у громадському транспорті. Забезпечити впровадження "масочного режиму" мають Національна поліція та районні в місті Києві державні адміністрації.

Як відомо, у Києві була запроваджена надзвичайна ситуація через коронавірус. Таке рішення ухвалила КМДА. Згодом стало відомо, що столиця ще тугіше затягує карантинний пасок, запровадивши поїздки лише за перепустками та інші новації. Зокрема, керівники магазинів та аптек мають дотримуватися обмежень щодо кількості покупців. Раніше також повідомлялося, що на час карантина Київ закриє більшість підприємств, але скасує місцеві податки. При цьому рішення міської влади про обмеження чи зупинення бізнесу є обов'язковим до виконання.

Вірно виконати вимоги трудового законодавства щодо особливостей режимів праці під час карантину зможуть ті роботодавці, які ознайомляться з нашою аналітикою з цього приводу. Ми також розповідали, як вчинити тим працедавцям, які не можуть перевести підлеглих на надомну працю, та навели алгоритм запровадження дистанційної роботи.

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте підбірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зімни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату. Серед іншого знайдете тут і норми, що регулюють роботу підприємців та компаній в умовах карантинів, надзвичайних ситуацій та станів. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини