Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд оголосив надзвичайну ситуацію по всій Україні та продовжує карантин до 24 квітня

25 березня 2020, 14:15
3023
0
Реклама

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України на 30 днів, до 24 квітня 2020 року. Про це йдеться на офіційній сторінці КМУ у мережі Facebook.

Як додав при цьому Прем‘єр-міністр України на своєму каналі в Telegram, рішення ухвалили на засіданні Уряду. Крім того, у режим надзвичайної ситуації переведена Єдина державна система цивільного захисту. Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені на 30 днів до 24 квітня.

Рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві.

Додатково до цього рішення КМУ постановив:

- належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов'язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;

- залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпроспоживслужби;

- усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію;

- надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги.

Уряд наголошує - надзвичайна ситуація не тотожна надзвичайному стану. При надзвичайній ситуації права і свободи громадян не обмежуються.

Надзвичайну ситуації запроваджують щоб посилити координацію всіх служб, задіяних у протидії поширенню коронавірусу.

У свою чергу МОЗ ініціювало заходи, які передбачають, що заклади охорони здоров'я матимуть право здійснювати:

- обов'язкове медичне обстеження осіб, які мають симптоми COVID-19 або перебували в контакті з особами, яким встановлено діагноз COVID-19, якщо ці особи відмовляються від обстеження в добровільному порядку;

- обов'язкову госпіталізацію таких осіб;

- призначати карантин особам, яким встановлено діагноз COVID-19 та які ухиляються від лікування в добровільному порядку.

Читайте також:

- чи будуть обмеження прав людини та бізнесу при надзвичайній ситуації;

- в Києві - уже надзвичайна ситуація через коронавірус.

Тримайте руку на пульсі у період кризи, забезпечте себе надійною базою інформаційно-аналітичних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для підготовки до судових спорів та перевірок на підприємстві, для створення договорів будь-якої складності та тематики, для швидкого реагування на зміни бізнес-партнера. Обирайте Антикризовий пакет ІТ-продуктів ЛІГА:ЗАКОН та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні. Замовити.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини