Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Довгострокова поворотня фіндопомога від засновника: що в податково-прибутковому обліку

26 березня 2020, 10:20
748
0
Реклама

ДПС повідомила, що ПКУ не передбачено коригування фінрезультату до оподаткування за операціями з отримання поворотної фінансової допомоги від засновника, наданої на строк більше ніж 12 місяців.

Це стосується й дисконтування такої кредиторської заборгованості та амортизації дисконту протягом строку користування.

Тобто такі операції ураховуються в об'єкті обкладення податком на прибуток згідно з правилами бухобліку під час формування фінансового результату до оподаткування.

Водночас контролери зауважили, що з питання обліку довгострокової кредиторської заборгованості слід звертатися до Мінфіну.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 102.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Бухгалтер завжди має бути в контексті останніх нововведень, тому важливо тримати руку на інформаційному пульсі, особливо в режимі карантину. Залишатися в професійному полі зору, бути в курсі останніх нововведень та об'єктивно оцінювати різні ситуації допоможе Антикризовий пакет інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН. Замовити.

Більше про облік поворотної фіндопомоги читайте в статті "Поворотна фінансова допомога: на що варто звернути увагу" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини