Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що дозволено, а що заборонено до 24 квітня — Кабмін

27 березня 2020, 15:30
1385
0
Реклама

Департамент комунікацій Секретаріату КМУ нагадує: уряд вніс зміни до деяких своїх актів, ухвалених раніше щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Відповідну постанову прийнято 25 березня 2020 р. під №239. Даним рішенням внесено зміни до постанов № 211, № 215 та № 228, розпоряджень № 287-р та №291-р, що стосуються продовження обмежувальних заходів в Україні до 24 квітня. Зокрема, йдеться про заборону відвідування закладів освіти її здобувачами.

Також заборонена діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення.

Крім того, до 24 квітня заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні; пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

Також продовжено до 24 квітня закриття пунктів пропуску (пункти контролю) через державний кордон для міжнародних пасажирських перевезень та КПП на в'їзд-виїзд на тимчасово окуповану територію АР Крим і м. Севастополя.

Однак, відповідно до урядової постанови № 239 дозволено певні види діяльності з обов'язковим дотриманням правил безпеки та відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також використання засобів індивідуального захисту. Також були скориговані обмеження стосовно перевезення пасажирів під час карантину.

Зі свого боку, Мінекономіки нагадало, що діяльність суб'єктами господарювання, кому дозволено здійснювати діяльність, навіть приймаючи відвідувачів, має здійснюватися за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Раніше фахівці МОЗ розповіли про 20 правил роботи магазину під час карантину для адміністрації і покупців. Своєю чергою, НБУ повідомив, які відділення банків будуть зачинені під час карантину. А ось як орендарю зменшити плату за орендоване приміщення протягом карантину розповіли фахівці Нотаріальної палати.

І в поточній діяльності, і в критичних ситуаціях більше інформації щодо ефективної практики бухгалтерського та податкового обліку можна почерпнути в професійному рішенні для бухгалтера - одному інструмент із безліччю можливостей для бухгалтера та аудитора. Спробуйте прямо зараз і отримуйте рішення на свої питання.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини